NIEUWSFLASH! Nieuwe Ed(you)cation voor jou!

Welkom bij ons maandelijks Newsflash gedeelte. Dit is educatie op z'n best!

Volg het #indolaselected team, terwijl zij onze educatie experts worden en ons maandelijks nieuwe salon vriendelijke technieken laten ontdekken die je creativiteit en expertise boosten!

April 2020

Main Newsflash Image

BLONDING CRAFT: Modern Placements

Wens je soms dat je je kleurbehandelingen kunt versnellen? Onze nieuwe freehand techniek is perfect voor INDOLA coloristen die een transformatie look willen creëren en tijd willen besparen! De trend van de freehand balayage wordt ook in 2020 verder gezet. Ontdek hoe het perfectioneren van je kleurplaatsing de servicetijd zal halveren en waardoor nog meer tijd rest voor klanten die selfies willen maken in de salon... De schoonheid van dual applicatie. Nu kan je een prachtig root blending effect creëren in twee eenvoudige stappen: Start eerst met creatieve freehand painting met de Blonde Expert. Je kan variëren in dikte van je verdelingen, ruimte tussen de verdelingen en de plaatsing van je techniek om verschillende effecten te creëren aan de hand van de wens van je klant. Als je klant een wat lichtere look wilt, werk je simpelweg horizontaal naar boven toe of voor een iets meer diffussed look, kun je de verdeling eerst tegenkammen. Als de haren geföhnd zijn, zal je klant versteld staan dat er geen blonde strepen te zien zijn, maar een mooie blending na de smudge met een toning service. Vervolgens, de smudge. Het is tijd om je fantasie te gebruiken en het resultaat van je klant te personaliseren. Ofwel kun je de aanzet wat groter maken voor een meer lived-in balayage look of creëer geen aanzet en werk je met horizontale verdelingen. Blond specialist en #indolaselected creatief team member, Denis Shefel (@shefeldenis), kiest de PPC tint in combinatie met de 4% (13vol) developer en voegt daarna de Color Transformer toe met een mengverhouding van 1:1:0,5 om de smudge techniek toe te passen. Color Transformer transformeert de PPC tinten naar een demi-permanent kleurresultaat om de harde lijnen te voorkomen en mooi te blenden. Het is een heel eenvoudige manier om deze dual applicatie toe te passen. Visueel je toner controleren is erg belangrijk, maar je kan natuurlijk altijd vertrouwen op een perfecte kleur match en een mooie glans. Bekijk de tutorial en raadpleeg onze stapgewijze handleiding hieronder voor een visuele referentie. Met deze eenvoudige tijdbesparende technieken kun je jouw kleurbusiness een boost geven.
Newsflash 2020
Expert tip van Denis
" Gebruik maken van een demi-permanente kleur om het haar te tonen na een freehand balayage service is mijn go-to techniek. Het zorg ervoor dat de kleur levendig en glanzend blijft tot de volgende afspraak."

May 2020

Main Newsflash Image

BLONDE BEAUTY: Contour Lights

Leuk! Levendig! Gedurfd! Laat de contour lights voor zich spreken... We weten dat je ervan houdt om je klanten te laten kennismaken met de nieuwste trends. Deze lente geven we extra aandacht aan een retro klassieker, prachtige blonde contouren, maar met een frisse en dramatische twist! Een nieuw decennium vraagt om een nieuwe look. We starten dit jaar met een moderne versie van face-framing highlights uit de jaren 90. De trend is nog populairder dan vroeger en je klanten zullen meteen weg zijn van de veelzijdigheid en impact! Van Ginger Spice tot Beyoncé - the secret behind the stripes! Al sinds Ginger Spice het podium opkwam, hebben vrouwen haar face-framing blonde lokken geassocieërd met moeiteloos zelfvertouwen en het doorzettingsvermogen om het leven ten volle te beleven. Nu biedt face-framing een manier om opnieuw girl power uit te stralen voor de nieuwe generatie. Dit straalt een strek imago uit over de innerlijke kracht, karakter en uitbundigheid. Terwijl balayage het beeld was van subtiliteit, zorgt face-framing voor sterke impact. Geen wonder dat deze stijl heel snel populair is geworden bij Amerikaanse beroemdheden die hun eigen regels maken, inclusief Beyoncé.
Newsflash 2020
Lynndys' Expert Tip
" Ik hou ervan om de blondines wat meer pit te geven door middel van roze nuances. Pas je technieken aan met een trendy nuance en zorg voor een nieuwe variatie op de traditionele highlight service."

June 2020

Main Newsflash Image

TONING TEC: Creatief Mixen en Toepassing

Hoewel jouw klant de magie die in de stoel gebeurt misschien niet begrijpt, zijn wij er om jou - een generatie INDOLA expert - te helpen hun dromen waar te maken. Veel klanten denken dat ontkleuringspoeder al het harde werk doet, maar de toner is jouw echte geheime wapen tegen ongelijke en warme tinten! Als het om toning gaat, zijn er drie gouden regels. Speel volgens deze regels en elke klant zal het resultaat fantastisch vinden... Duale toepassing! Het gebruik van een toner op het haar helpt eventuele lijnen weg te werken en zorgt ervoor dat het contrast tussen gefolieerd en niet-gefolieerd haar meer in balans is voor een mooi gelijkmatig resultaat. Voor extra dimensie, kies dan voor een combinatie van verschillende tonen in uw duale toepassing. Pre-toning! De truc is om een mooie, gelijkmatige basis te creëren die de perfecte ondergrond is voor pastelmixen. Het duurt slechts enkele minuten (afhankelijk van de porositeit van de haren) maar het effect maximaliseert de neutralisatie en zorgt ervoor dat de tinten langer houden. Ken je kleuren! Het INDOLA assortiment van blondtinten bevat onweerstaanbare opties, dus leer onze kleurenkaarten binnenstebuiten kennen! Begrijp hoe de tinten op elkaar inwerken en oefen jouw formules, zodat je voor elke klant het blond kan creëren waar hij/zij naar verlangt. Vergeet niet dat onze geïntegreerde Hair-Bond Technologie haarbreuk minimaliseert, jouw klanten zullen de extra boost van zachtheid en glans fantastisch vinden. Laat je creativiteit spreken en gebruik ons prachtig assortiment van Blonde Expert Pastels voor een gepersonaliseerd accent bij klassieke highlights. Onze creatieve blond met subtiele roostinten is een prachtig voorbeeld van de prijswinnende en #indolaselected creatief teamlid, Lynndy Rolfe (@hairbylynndy). Voor tips over de techniek, bekijk de step by step hieronder.
Newsflash 2020
De Expert Tip van Lyndy
"Er is één gouden regel als het gaat om toning. Toon altijd op de toonhoogte die je ziet, niet op toonhoogte dat je wilt bereiken. Onthoud dat toners het haar niet liften!"

Archive

  • 2020
    • April
    • May
    • June